Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g1197g287kcal21.5g35.9g6g22.7g
Sipuli 399g121kcal5g19.2g0.8g6.8g
Voi, 1 tl, 5 g60g437kcal0.6g0.6g47.9g0g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g299g629kcal68.8g0g38.9g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)69g110kcal1.9g1.9g10.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4128g3253kcal202g128.2g208.2g60.6g
Valittu annoskoko2064g1627kcal101g64.1g104.1g30.3g
Annoskoko puolitettuna1032g813kcal50.5g32.1g52.1g15.2g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135573