Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g1200g288kcal21.6g36g6g22.8g
Sipuli 400g121kcal5g19.2g0.8g6.8g
Voi, 1 tl, 5 g60g438kcal0.6g0.6g48g0g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g300g630kcal69g0g39g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)69g110kcal1.9g1.9g10.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4138g3261kcal202.6g128.4g208.6g60.8g
Valittu annoskoko2069g1630kcal101.3g64.2g104.3g30.4g
Annoskoko puolitettuna1034g815kcal50.7g32.1g52.2g15.2g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135573