Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 141g34kcal2.5g3.1g0.4g3.2g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 42g27kcal1.3g2g1.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.2g15kcal0.4g3g0.1g0.1g
Oivariini, 80 normaalisuolainen4.2g30kcal0g0g3.4g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste14g51kcal4.1g0.2g3.9g0g
Rypsiöljy 1.4g13kcal0g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana414g337kcal16.6g16.6g21.4g6.6g
Valittu annoskoko207g168kcal8.3g8.3g10.7g3.3g
Annoskoko puolitettuna104g84kcal4.2g4.2g5.4g1.7g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130