Maailman paras tomaattikeitto

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista (3-4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
reilu loraus extra virgin -oliiviöljyä
1 kg kypsiä tomaatteja
4-5 dl vettä
2 rkl kana- tai kasvisfondia
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 – 2 tl kuivattua basilikaa
1/2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi.

Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika.

Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä.

Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai tuoreen basilikan, krutonkien tai valkosipulileivän kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 553 grammaa

S0kerihiiri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g125g25kcal0.7g4.7g0.4g1.7g
Valkoviini kuiva 6.2g4.3kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g8.7g2.4kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.4g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)3.8g3.8kcal0.3g0.6g0g0.1g
Sokeri 1.5g6.1kcal0g1.5g0g0g
Tomaattipyre, consentraatti (Motti), annos 140g1.9g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Basilika, tuore 1.3g0.3kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl6.2g21kcal0.1g0.2g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana415g155kcal2.8g16g7.8g4g
Valittu annoskoko207g78kcal1.4g8g3.9g2g
Annoskoko puolitettuna104g39kcal0.7g4g2g1g
Arvot/100g100g38kcal0.7g3.9g1.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=448838