Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 36g263kcal0.4g0.1g29.5g0g
Sokeri 13g54kcal0g13.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 40g139kcal4.1g28.3g0.5g1.4g
Kananmuna kuoreton 34g49kcal4.3g0.1g3.5g0g
Sokeri 44g179kcal0g44g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g21g10kcal0g2.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.2g21kcal0.6g4.4g0.1g0.2g
Sokeri 12g51kcal0g12.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana415g1529kcal18.8g210g67.2g3.2g
Valittu annoskoko207g765kcal9.4g105g33.6g1.6g
Annoskoko puolitettuna104g382kcal4.7g52.5g16.8g0.8g
Arvot/100g100g369kcal4.5g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=185081