Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Valkosipuli 2.1g2.3kcal0.2g0.3g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g21g5.8kcal0.1g1.2g0g0.5g
Oliiviöljy 1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 63g90kcal6g1.3g6.8g0.1g
Tomaattimurska 25g7.4kcal0.1g1.3g0.1g0.5g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g52g13kcal0.7g2.2g0.1g0g
Soijakastike 1.6g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Punaviini 10g7.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana415g298kcal15.2g15.8g17.4g3.2g
Valittu annoskoko208g149kcal7.6g7.9g8.7g1.6g
Annoskoko puolitettuna104g74kcal3.8g4g4.4g0.8g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.8g4.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424