Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki1010g808kcal131.3g20.2g20.2g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 1010g1336kcal26.6g32.3g121.2g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 20g82kcal0g20.2g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g35g11kcal0g3.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4160g4473kcal315.8g152.4g282.8g0g
Valittu annoskoko2080g2237kcal157.9g76.2g141.4g0g
Annoskoko puolitettuna1040g1118kcal79g38.1g70.7g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803