Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 34g26kcal0.6g5.3g0.1g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 12g3.8kcal0.1g0.6g0g0.3g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g2.5g0.8kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis26g29kcal5.8g0g0.8g0g
Emmental juustoraaste, lidl6.3g23kcal1.8g0g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana418g168kcal16.6g12.2g5.4g1.2g
Valittu annoskoko209g84kcal8.3g6.1g2.7g0.6g
Annoskoko puolitettuna105g42kcal4.2g3.1g1.4g0.3g
Arvot/100g100g40kcal4g2.9g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312