Sitruuna Marenkitorttu

Ohje on alkujaan Kaarina Roinisen käsialaa.

Itse valmistan usein tähän torttuun murotaikinapohjan, mutta jos haluat välttää ylimääräistä sokeria, tee pohja alla olevan ohjeen mukaan.

Piiras on juhlava, mutta helppo valmistaa ja hintakin on edullinen.

Raaka-aineet maksavat noin 2 1/2 euroa.

Sitruuna-marenkitorttu

Pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä

Sitruunakiisseli:

1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan mehu ja 2 tl sitruunan kuorta raastettuna

Marenki:

4 valkuaista
1 dl sokeria

Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin.

Lisää keltuainen.

Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sakenee.

Sekoita koko ajan.

Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.

Pursota marenkivaahto kiisselin päälle, tai levitä lusikan avulla.

Paista 175 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä.

Tässä vaiheessa kannattaa vahtia uuniluukulla, sillä marenki saa väriä todella nopeasti.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Jasu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 40g137kcal4.1g28g0.5g1.4g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Voi 25g181kcal0.3g0.1g20.3g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g5g3.2kcal0.2g0g1.3g0g
Sokeri 33g132kcal0g32.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 38g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.5g26kcal0.8g5.3g0.1g0.3g
Sitruunamehu, laimentamaton7.5g1.6kcal0g0.1g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 30g13kcal2.9g0.1g0g0g
Sokeri 21g86kcal0g21.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana419g1184kcal16.6g180.6g44.4g3.4g
Valittu annoskoko209g592kcal8.3g90.3g22.2g1.7g
Annoskoko puolitettuna105g296kcal4.2g45.2g11.1g0.9g
Arvot/100g100g283kcal4g43.1g10.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238166