Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1.8g1.1kcal0g0.2g0g0g
Oliiviöljy 0.4g3.1kcal0g0g0.4g0g
Tomaattimurska 11g3.3kcal0.1g0.6g0g0.2g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 0g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana43g17kcal0.2g1.8g0.8g0.4g
Valittu annoskoko22g8kcal0.1g0.9g0.4g0.2g
Annoskoko puolitettuna11g4kcal0.1g0.5g0.2g0.1g
Arvot/100g100g38kcal0.5g4.1g1.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299766