Rukiiton täysjyväleipä

Sekoita ainekset lämpimään veteen.

Vähennä jauhoja jos haluat löysän taikinan.

Anna kohota.

LEIvo leipäset käsin tai löysasta takinast voit nostella lusikalla.

Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja painele mataliksi leipäsiksi.

Anna kohota.

Pistele haarukalla ja paista 225/15-20 min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 117 grammaa

Elisademir

Elisademir sanoi...

Jos olet allerginen rukiille, tämä voi olla mahdollisuutesi. Tosin kuidun määrä ei kovin korkealle nouse

perjantai 30.03.2012 klo 13:43

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi7.3g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemeniä (Pellavainen), annos 10g0.8g3.6kcal0.2g0g0.3g0.2g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g0.8g4.5kcal0.2g0.2g0.4g0g
Siirappi 0.7g2.2kcal0g0.5g0g0g
Hiiva, 50g0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale2.6g8.9kcal0.4g1.5g0.2g0.1g
Grahamjauho 7.3g24kcal0.8g4.4g0.2g0.7g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl2.1g7.1kcal0.3g1.3g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana44g101kcal3.8g15.8g2.4g2.2g
Valittu annoskoko22g51kcal1.9g7.9g1.2g1.1g
Annoskoko puolitettuna11g25kcal1g4g0.6g0.6g
Arvot/100g100g230kcal8.6g35.9g5.5g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=283286