Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g87g284kcal21g42.8g0.9g10.5g
Sipuli (kuorittu)12g3.1kcal0.2g0.6g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)12g3.1kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipuli 5.8g6.3kcal0.5g0.9g0g0.1g
Chili paprika punainen8.7g3.5kcal0.2g0.8g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g4.4g14kcal0.4g2.2g0.4g0.4g
Kardemumma, annos 2g0.6g1.8kcal0.1g0.4g0g0.2g
Neilikka, annos 4g1.2g4.2kcal0g0.9g0g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g4.4g26kcal0.3g2.5g1.5g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g10g7.5kcal0.5g1.3g0g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g5.8g50kcal0g0g5.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 58g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana420g808kcal46.8g106g17.2g23.2g
Valittu annoskoko210g404kcal23.4g53g8.6g11.6g
Annoskoko puolitettuna105g202kcal11.7g26.5g4.3g5.8g
Arvot/100g100g192kcal11.1g25.2g4.1g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238830