Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 480g364kcal9g74g1g4.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g600g168kcal3.6g35.7g1.2g15g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g120g84kcal0g4.8g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)300g255kcal3g10.5g21g0g
Kasvisliemikuutio 26g80kcal2.5g3.6g6.2g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 480g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 24g82kcal2.4g16.8g0.3g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4200g2119kcal44.2g299.8g59.8g44.4g
Valittu annoskoko2100g1060kcal22.1g149.9g29.9g22.2g
Annoskoko puolitettuna1050g530kcal11.1g75g15g11.1g
Arvot/100g100g51kcal1.1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238445