Kukkakaaligratiini

Puolikas kukkakaali
Gratiinikastike
1-2 rkl juoksevaa margariinia
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
1/4 pkt (à 250 g) Koskenlaskija-sulatejuustoa, perinteinen
1/2 tl kuminaa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria

1. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kypsennä ne höyryssä tai suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi.

Kypsymisaika on noin 10 minuuttia.

2. Kuumenna rasva pinnoitetussa kattilassa ja lisää jauhot.

Kaada joukkoon puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi.

Lisää loppu maito ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kastike sakenee.

3. Lisää paloiteltu juusto kattilaan ja anna juuston sulaa.

Mausta kastike kuminalla, suolalla ja mustapippurilla.

4. Pane valutetut kukkakaalit voideltuun uunivuokaan ja kaada kastike päälle.

Gratinoi uunin grillivastuksen alla 250 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä.

Tarjoa lisäksi paistettuja grillimakkaroita tai tarjoa sellaisenaan kasvisruokana.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 338 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 125g30kcal2.3g2.8g0.4g2.9g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen63g21kcal2.1g3.1g0g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g20g57kcal3.9g0g4.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai3.1g11kcal0.4g2.2g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana422g238kcal17.4g16.2g10g6g
Valittu annoskoko211g119kcal8.7g8.1g5g3g
Annoskoko puolitettuna106g59kcal4.4g4.1g2.5g1.5g
Arvot/100g100g56kcal4.1g3.8g2.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132495