Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 82g179kcal15g0g13.4g0g
Sipuli 5.5g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkopippuri 0.4g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 109g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g3.6g1kcal0g0.2g0g0.1g
Lanttu, keitetty, suolaa 3.3g1kcal0g0.2g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g6.6g3.9kcal0.1g0.9g0g0.1g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana423g376kcal30.4g3.6g26.8g1g
Valittu annoskoko211g188kcal15.2g1.8g13.4g0.5g
Annoskoko puolitettuna106g94kcal7.6g0.9g6.7g0.3g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.9g6.3g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392