Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi933g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis999g1119kcal219.9g0g30g0g
Voi, 1 tl, 5 g27g195kcal0.3g0.3g21.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 33g114kcal3.4g23.3g0.4g1.2g
Sipuli (kuorittu)73g20kcal1g3.5g0.1g1.2g
Ketsuppi, Heinz47g48kcal0.4g11.2g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4224g2992kcal450g76.6g103.6g6g
Valittu annoskoko2112g1496kcal225g38.3g51.8g3g
Annoskoko puolitettuna1056g748kcal112.5g19.2g25.9g1.5g
Arvot/100g100g71kcal10.7g1.8g2.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079