Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g399g81kcal2.4g15.2g1.2g5.6g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 120g15kcal1.3g1.2g0.2g1.2g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki320g256kcal41.5g6.4g6.4g0g
Hunajameloni kuorittu 280g103kcal1.8g21.8g0.3g2.2g
Parsakaali brokkoli 160g56kcal7.4g3.1g0.5g4g
Saksanpähkinä 56g380kcal8.2g1.8g36.5g8.9g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g48g35kcal1.2g8.1g0g0g
Persilja 16g4.4kcal0.2g0.2g0g1.3g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g367g331kcal23.1g58.8g1.1g0g
Kananmuna, keitetty 264g376kcal33g0.8g27g0g
Rypsiöljy 43g381kcal0g0g43.1g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml40g8.4kcal3.2g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4224g4052kcal246.6g234.8g232.8g46.4g
Valittu annoskoko2112g2026kcal123.3g117.4g116.4g23.2g
Annoskoko puolitettuna1056g1013kcal61.7g58.7g58.2g11.6g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.6g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004