Karppimikrosämpylä10g Pellavansiemrouhe, 20g soyajauho, 5g voi, muna, 10g vesi, leivinjauhetta

Sulata voi astiassa (mikrossa) tai käytä öljyä.

Helpottaa sämpylän irtoamista, mutta itse teen pakasterasiaan (4dl) josta irtoaa kyllä hyvin ilman sitäkin.

Lisää pellavansiemenrouhe, soijajauho ja leivinjauhetta 1/4-½tl, suolaa maun mukaan ja sekoita muna joukkoon ja lisää vettä tilkka (n. rkl) niin että taikinasta tulee sen verran tasaisempaa että leviää jotenkuten myös reunoille laita mikroon 1½-2 minuutiksi mikron tehosta riippuen.

Soijajauhon määrää voi myös lisätä, käyttää sen sijaan/lisäksi mantelijauhoa, pähkinäjauhoa jne.
Sekaan voi laittaa myös juustoraastetta maun parantamiseksi jolloin tarvitsee ehkä pidemmän ajan mikrossa.

Sämpylä on valmis kun sämpylän pinta on kuiva.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Aurinko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 120g172kcal15g0.4g12.3g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 20g65kcal5.8g1.4g4g6.1g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit40g161kcal16g6.4g8g6g
Voi, 1 tl, 5 g10g73kcal0.1g0.1g8g0g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 20g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana424g944kcal74g17.4g64.6g24.2g
Valittu annoskoko212g472kcal37g8.7g32.3g12.1g
Annoskoko puolitettuna106g236kcal18.5g4.4g16.2g6.1g
Arvot/100g100g223kcal17.5g4.1g15.2g5.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=177700