Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 834g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g18g66kcal8.3g7.3g1.1g0g
Kaurahiutale 133g499kcal19.3g76.1g9.7g13.3g
Vehnäjauho puolikarkea 434g1488kcal44.2g303.6g5.2g15.2g
Ruisjauho kokojyväjauho 550g1674kcal48.2g304.9g10.5g76.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl150g1351kcal0g0g150.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4240g10156kcal240g1383.8g353.2g210g
Valittu annoskoko2120g5078kcal120g691.9g176.6g105g
Annoskoko puolitettuna1060g2539kcal60g346g88.3g52.5g
Arvot/100g100g240kcal5.7g32.6g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266417