Juustokakku brownies-pohjalla

125 g voita tai margariinia
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

Sulata voi kattilassa.

Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan.

Sekoita, kunnes seos on tasaista

Täyte:

2 1/2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100-130 g valkosuklaata

250 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1 1/2 isoa Daim -suklaapatukkaa rouhittuna (= 3 palaa)

Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi tai maito.

Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka.

Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.

Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki.

Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.

Vinkki! Jätä ohjeen liivate pois ja laita vuoka pakastimeen yön yli. Tarjoa jäädykkeenä!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 122 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 18g129kcal0.1g0g14.6g0g
Hurmaava Tumma suklaa (Panda), annos 130g12g66kcal0.6g6.4g4g0g
Sokeri 25g101kcal0g24.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g4.7kcal0g1.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu16g20kcal1.8g0g1.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 19g65kcal1.9g13.3g0.2g0.7g
Vispikerma Flora 20%36g80kcal1.1g1.8g7.3g0g
Viola vanilja tuorejuusto (Valio), annos 20g36g113kcal2.1g5.5g9.1g0g
Sokeri 12g50kcal0g12.4g0g0g
Daim 56g16g89kcal0.6g9.8g5.2g0g
Liivatelehti, gelatiini2.9g10kcal2.5g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore2.9g0.7kcal0g0.3g0g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g15g82kcal1.2g8g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana427g1621kcal23.8g166.8g93.6g1.4g
Valittu annoskoko213g811kcal11.9g83.4g46.8g0.7g
Annoskoko puolitettuna107g405kcal6g41.7g23.4g0.4g
Arvot/100g100g380kcal5.6g39.1g21.9g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=456645