Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi251g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)75g15kcal0g4.9g0g0g
Valkopippuri 5g14kcal0.5g2.1g0.1g1.3g
Keltuainen, 20g, annos 20g402g257kcal14.1g0.8g100.5g0g
Voi 1256g9110kcal14.9g5g1021g0g
Sitruunamehu, laimentamaton151g32kcal0.5g2.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4280g18857kcal60g30.4g2243.2g3g
Valittu annoskoko2140g9428kcal30g15.2g1121.6g1.5g
Annoskoko puolitettuna1070g4714kcal15g7.6g560.8g0.8g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178164