Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt666g306kcal21.3g32g10g0g
Hiiva 67g50kcal8.7g0.7g0.3g4.6g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 53g161kcal0.1g39.5g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 87g280kcal25.1g6.1g17.3g26.5g
Ruisjauho (Rainbow)533g1705kcal53.3g335.6g12.3g74.6g
Vehnäjauho puolikarkea 519g1782kcal52.9g363.5g6.2g18.2g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl133g1199kcal0g0g133.2g0g
Puolukka 80g31kcal0.4g5.4g0.4g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4288g11024kcal323.6g1565.6g359.4g252g
Valittu annoskoko2144g5512kcal161.8g782.8g179.7g126g
Annoskoko puolitettuna1072g2756kcal80.9g391.4g89.9g63g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284600