Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 19g7.7kcal0.2g0.8g0.2g0.7g
Voi 24g177kcal0.3g0.1g19.9g0g
Suklaa tumma 75g388kcal2.9g40g23.3g4g
Vehnäjauho puolikarkea 13g45kcal1.3g9.2g0.2g0.5g
Sokeri 28g114kcal0g28.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 56g80kcal7g0.2g5.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana432g1626kcal23.4g156.8g98.8g10.4g
Valittu annoskoko216g813kcal11.7g78.4g49.4g5.2g
Annoskoko puolitettuna108g406kcal5.9g39.2g24.7g2.6g
Arvot/100g100g377kcal5.4g36.3g22.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=69353