Pehmeä tomaattikeitto (painonvartijat)

Paista pilkotut sipuli ja valkosipuli läpikuultaviksi öljyssä kattilassa keskilämmöllä n.10 min. Lisää vehnäjauhot ja paista vielä pari minuuttia.

Lisää kasvisliemi, tomaattipyree, tomaatit ja basilika kokoajan sekoittaen.

Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua kannen alla n.20 min. Soseuta keitto esim.

sauvasekoittimella.

Lisää mustapippuri ja maitorahka ja kuumenna vielä tarjoiluvalmiiksi - älä kiehauta! Voi koristella vaikka tuoreella basilikalla tai purjorenkailla...

Kevyttä ja hyvää!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 480 grammaa

Pertsi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemi laimennettu 1125g104kcal3.3g4.6g8.1g0.6g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g34g25kcal1.5g4.4g0.1g0g
Tomaatti 563g128kcal3.2g19.4g1.7g7.9g
Basilika, kuivattu 1.1g2.9kcal0.2g0.2g0g0.5g
Maitorahka, Valio, 0,3113g73kcal12.4g4.7g0.3g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g266g72kcal3.5g12.7g0.5g4.5g
Oliiviöljy 11g100kcal0g0g11.2g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta45g162kcal5.8g31.5g0.9g1.6g
Mustapippuri 1.1g3.1kcal0.1g0.4g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.3g2.3kcal0.2g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4320g1344kcal60.4g156.6g45.6g30.8g
Valittu annoskoko2160g672kcal30.2g78.3g22.8g15.4g
Annoskoko puolitettuna1080g336kcal15.1g39.2g11.4g7.7g
Arvot/100g100g31kcal1.4g3.6g1.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=83267