Hernekeitto

Liota herneet 2 litrassa vettä yön yli.
Kun alat keittää soppaa, lisää joukkoon laakerinlehtiä, kokonaisia maustepippureita, liemikuutiot ja porkkanat ja sipulit.

Keitä 2 tuntia, lisää vielä vettä 0,5 litraa.

Lisää kinkut.

Lisää lopuksi kerma ja anna vielä hetken hautua.

Tarkista suola.

Nautiskele.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 434 grammaa

Kimbbaz
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne, kuivattu, Rainbow25g71kcal4.5g15.9g0.2g2.5g
Palvikinkku HK 3%30g30kcal5.4g0.2g0.9g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)18g28kcal0.5g0.5g2.6g0g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow0.7g1.7kcal0.1g0.1g0.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g13g3.5kcal0.1g0.7g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)6g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana434g272kcal21.4g35.4g7.6g5.8g
Valittu annoskoko217g136kcal10.7g17.7g3.8g2.9g
Annoskoko puolitettuna109g68kcal5.4g8.9g1.9g1.5g
Arvot/100g100g63kcal4.9g8.2g1.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=281380