Kaali-porkkanakeitto Maidoton Gluteeniton

2 l vettä
1 kg keräkaalia(valkokaali)
5 porkkanaa (200 g)
1 (140g) sipuli
4 valkosipulin kynttä (20g)
3 rkl Luomu rypsiöljyä
300 g naudan paistijauhelihaa (7%)
2 tl yrttimaustetta
1 tl kirveliä1 tl mustapippuria kokon.

1 tl timjamia
2 pientä laakerinlehteä
3 tl suolaa

1) Kaali suikaloidaan
2) Porkkanat leikataan euron kolikon paksuisiksi lanteiksi
3) Sipuli ja valkosipuli kuutioidaan pieneksi silpuksi
4) Kattilaan lorautetaan n 1½ rkl Luomu rypsiöljyä; annetaan hetki kuumentua.

Lisätään öljyn sekaan kaalisuikaleet, porkkanalantit ja sipuleiden kuutiot ja käännellään niitä hetki
5) Kattilaan lisätään vesi.

Kuumennetaan kiehuvaksi
6) Jauheliha ruskistetaan pannulla n 1½ rkl:ssa rypsiöljyä
7) Ruskistettu jauheliha lisätään keiton joukkoon.

8) Yrttimauste, timjami, laakerinlehdet ja kirveli lisätään keittoon
9) Keitto saa hiljalleen porista levyllä, kunnes kaalit ja porkkanat ovat kypsiä (purutuntuma pitää säilyttää)
Suolaa lisätään keittäjän maun mukaan - mieluimmin vähän kuin paljon.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi117g0kcal0g0g0g0g
Valkokaali keräkaali 58g16kcal0.7g2.4g0.1g1.2g
Porkkana 12g3.8kcal0.1g0.6g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)8.2g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipuli, tuore, silputtu1.2g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g2.6g24kcal0g0g2.6g0g
Naudan paistijauheliha 7%18g24kcal3.3g0g1.2g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana434g144kcal8.6g7.6g7.8g3.2g
Valittu annoskoko217g72kcal4.3g3.8g3.9g1.6g
Annoskoko puolitettuna109g36kcal2.2g1.9g2g0.8g
Arvot/100g100g33kcal2g1.7g1.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310806