Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 7g50kcal0.1g0g5.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen70g23kcal2.3g3.4g0g0g
Hiiva 7g5.2kcal0.9g0.1g0g0.5g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)42g139kcal11.3g0g10.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 91g312kcal9.3g63.7g1.1g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana434g1058kcal47.8g134.4g33.6g7.4g
Valittu annoskoko217g529kcal23.9g67.2g16.8g3.7g
Annoskoko puolitettuna109g264kcal12g33.6g8.4g1.9g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570