Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 876g136kcal11.2g10.5g1.8g13.1g
Sipuli 96g29kcal1.2g4.6g0.2g1.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7g7.3kcal0.6g1.1g0g0.1g
Kevytkerma351g421kcal11.2g15.8g35.1g0g
Valkoviini kuiva 175g120kcal0.5g1.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 526g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g44g39kcal1.3g1.5g3.1g0.3g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g70g175kcal15.4g0.7g12.3g0g
Rypsiöljy 18g155kcal0g0g17.5g0g
Suola, annos 3g5.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g1.8g4kcal0.2g0.7g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4340g2174kcal83.2g72g140.2g30.2g
Valittu annoskoko2170g1087kcal41.6g36g70.1g15.1g
Annoskoko puolitettuna1085g543kcal20.8g18g35.1g7.6g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402