Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 844g1844kcal154.3g0g137.6g0g
Sipuli 56g17kcal0.7g2.7g0.1g1g
Valkopippuri 3.9g11kcal0.4g1.7g0.1g1g
Vesi, vesijohtovesi 1126g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g37g10kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Lanttu, keitetty, suolaa 34g10kcal0.3g1.6g0.1g0.6g
Peruna, keskikokoinen 60g68g41kcal1g8.8g0.1g0.6g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4347g3865kcal313.8g34g276.2g8.2g
Valittu annoskoko2174g1933kcal156.9g17g138.1g4.1g
Annoskoko puolitettuna1087g966kcal78.5g8.5g69.1g2.1g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.8g6.4g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392