Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu20g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Sokeri 42g172kcal0g42.3g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos52g178kcal1.3g42.4g0.3g0g
Leivinjauhe 1.7g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.3g5.3kcal0g1.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 25g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g25g179kcal0.2g0.2g19.9g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 33g29kcal1g1.5g2g0g
Kananmuna kuoreton 9g13kcal1.1g0g0.9g0g
Sokeri 7g28kcal0g7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g2.7kcal0g0.7g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.7g2.4kcal0g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana436g1275kcal11.8g193.2g49.8g0g
Valittu annoskoko218g637kcal5.9g96.6g24.9g0g
Annoskoko puolitettuna109g319kcal3g48.3g12.5g0g
Arvot/100g100g292kcal2.7g44.3g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136813