Lihamureke

Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa.

Anna turvota noin 5 minuuttia.

Vaihe 2
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipuli rasvassa.

Vaihe 3
Lisää korppujauhoseokseen hieman jäähtynyt sipuli, jauheliha, muna ja mausteet: 1 tl suolaa, 1 tl oreganoa, 3/4 tl paprikajauhetta, 1/4 tl mustapippuria tai mauste- tai valkopippuria.

Sekoita tasaiseksi.

Vaihe 4
Muotoile taikina murekkeeksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa lihamureke esimerkiksi sinihomejuustoperunoiden tai perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Anjas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan paistijauheliha, Pirkka113g190kcal22.6g0g11.3g0g
Ruokakerma, Pirkka 10%28g34kcal0.8g1.3g2.8g0g
Korppujauho (Pirkka)14g51kcal2g9.9g0.3g0.7g
Sipuli (kuorittu)42g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Rypsiöljy 3.9g35kcal0g0g3.9g0g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl17g22kcal2.2g0.1g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana436g685kcal56.2g26.6g39.8g2.8g
Valittu annoskoko218g342kcal28.1g13.3g19.9g1.4g
Annoskoko puolitettuna109g171kcal14.1g6.7g10g0.7g
Arvot/100g100g157kcal12.9g6.1g9.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370949