Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu199g251kcal21.9g0.6g17.9g0g
Sokeri 423g1719kcal0g423g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos523g1778kcal13.1g423.6g2.6g0g
Leivinjauhe 17g29kcal0.9g6.3g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g13g53kcal0g13.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 249g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g249g1793kcal2.5g2.5g199.2g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 332g286kcal10.3g14.6g19.9g0g
Kananmuna kuoreton 91g130kcal11.4g0.3g9.4g0g
Sokeri 70g283kcal0g69.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.6g27kcal0g6.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g6.6g24kcal0.2g5.3g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4360g12746kcal120.6g1931.2g498.4g0.2g
Valittu annoskoko2180g6373kcal60.3g965.6g249.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna1090g3186kcal30.2g482.8g124.6g0.1g
Arvot/100g100g292kcal2.8g44.3g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136813