Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 30g12kcal0.3g2.1g0.1g0.8g
Palsternakka 14g9kcal0.1g1.7g0.1g0.6g
Punasipuli, kuorittu, 100g22g6kcal0.3g1.1g0g0.4g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)1.5g3.8kcal0.2g0g0.3g0g
Vesi94g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g1.4g1.6kcal0g0.3g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 38g15kcal0.1g3.1g0g0.6g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g14g30kcal3.2g0g1.8g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g4.7g6.6kcal0.1g0.3g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana439g166kcal8.6g17.2g5.8g4.8g
Valittu annoskoko219g83kcal4.3g8.6g2.9g2.4g
Annoskoko puolitettuna110g41kcal2.2g4.3g1.5g1.2g
Arvot/100g100g38kcal2g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712