Karpin feta-jauhelihapyörykät

Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, pieneksi pilkottu puolikas chili paprika (tai 1 tl chili jauhetta), puserrattu valkosipuli, suolaa hitunen, koska feta suolaista.

Sekoita takinaksi.

Ota sormin pieniä palloja takinasta ja pyörittele pieniksi lihapulliksi.

Laita jokaisen lihapullan sisään kuutio tai kaksi fetajuustoa.

Paista pannulla pienellä lämmöllä voissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

Jos haluat vaihtelua, voi sisään laittaa myös esim.

nokareen vuohenjuustoa tai parmesaanilastuja.

Tarjoa vaikka valkosipulilla maustetun turkkilaisen jugurtin tai creme fraishen
kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Anuvai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1600g2656kcal304g0g160g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g40g42kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Chili paprika punainen90g36kcal1.8g8.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 240g301kcal26.4g0.6g21.6g0g
Voi, 1 tl, 5 g60g438kcal0.6g0.6g48g0g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 18 %, lehmänmaito, suolaliemessä 160g364kcal22.4g2.7g28.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4380g7673kcal716.8g37g517.2g1.6g
Valittu annoskoko2190g3837kcal358.4g18.5g258.6g0.8g
Annoskoko puolitettuna1095g1918kcal179.2g9.3g129.3g0.4g
Arvot/100g100g175kcal16.4g0.8g11.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211918