Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini8g28kcal6.8g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton100g21kcal0.3g1.6g0g0.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 800g513kcal25.6g38.6g28g0.1g
Kananmuna, keitetty 480g685kcal60g1.4g49.2g0g
Sipuli (kuorittu)160g43kcal2.1g7.7g0.3g2.7g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g600g780kcal146.4g9g13.8g0g
Tilli mauste18g3.1kcal0.3g0.2g0.1g0g
Ruohosipuli, tuore28g7.6kcal0.4g1.1g0.2g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4389g4161kcal483.8g119.2g183.2g6.4g
Valittu annoskoko2194g2081kcal241.9g59.6g91.6g3.2g
Annoskoko puolitettuna1097g1040kcal121g29.8g45.8g1.6g
Arvot/100g100g95kcal11g2.7g4.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121