Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 631g287kcal3.2g51.7g1.3g25.2g
Peruna, keskikokoinen 60g333g200kcal5g43.3g0.3g3g
Sipuli (kuorittu)107g29kcal1.4g5.1g0.2g1.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g23g24kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Rypsiöljy 18g155kcal0g0g17.5g0g
Lihaliemikuutio Maggi18g49kcal1.6g1.2g4g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g18g41kcal0.5g4.6g2.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 876g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt175g81kcal5.6g8.4g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4396g1731kcal38.2g236g56.6g61g
Valittu annoskoko2198g866kcal19.1g118g28.3g30.5g
Annoskoko puolitettuna1099g433kcal9.6g59g14.2g15.3g
Arvot/100g100g39kcal0.9g5.4g1.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273374