Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 8.4g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.8g6.7kcal0g0g0.8g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.2g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.1g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 1.4g8.4kcal0.3g0.2g0.7g0.1g
Kauralese 0.8g3kcal0.2g0.4g0.1g0.1g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, vaalea 0.5g1.9kcal0.2g0.2g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 5.5g19kcal0.6g3.8g0.1g0.2g
Grahamjauho 4.6g15kcal0.5g2.8g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana45g108kcal3.6g14.8g3.6g2g
Valittu annoskoko22g54kcal1.8g7.4g1.8g1g
Annoskoko puolitettuna11g27kcal0.9g3.7g0.9g0.5g
Arvot/100g100g242kcal8g33g8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112785