Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)2.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Peruna, punnittu kuorineen 2.8g1.8kcal0g0.4g0g0g
Porkkana 2.8g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Paistijauheliha nauta 5%11g15kcal2.3g0g0.6g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa2.8g8.4kcal0.6g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana45g53kcal5.8g1.4g2.4g0.2g
Valittu annoskoko23g27kcal2.9g0.7g1.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna11g13kcal1.5g0.4g0.6g0.1g
Arvot/100g100g118kcal12.9g3.1g5.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794