Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 3.1g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Palsternakka 1.5g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g2.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)0.2g0.4kcal0g0g0g0g
Vesi10g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 3.9g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Mustapippuri, annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g1.5g3.1kcal0.3g0g0.2g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g0.5g0.7kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana46g17kcal0.6g1.6g0.6g0.6g
Valittu annoskoko23g9kcal0.3g0.8g0.3g0.3g
Annoskoko puolitettuna12g4kcal0.2g0.4g0.2g0.2g
Arvot/100g100g38kcal1.3g3.5g1.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712