Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 29g207kcal0.2g0.1g23.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 51g174kcal5.2g35.4g0.6g1.8g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 10g6.2kcal0.3g0.5g0.3g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 97g38kcal0.2g7.9g0.1g1.5g
Voi 4.9g35kcal0.1g0g4g0g
Manteli 10g60kcal2.3g0.6g5.3g0.7g
Sitruunamehu, laimentamaton7.8g1.6kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 8.4g34kcal0g8.4g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 2.3g5.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana441g1122kcal16.6g106g67.4g8g
Valittu annoskoko221g561kcal8.3g53g33.7g4g
Annoskoko puolitettuna110g280kcal4.2g26.5g16.9g2g
Arvot/100g100g254kcal3.8g24g15.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133935