Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 1502g358kcal27g32.7g4.5g34.2g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 451g285kcal13.5g21.6g15.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 45g155kcal4.6g31.5g0.5g1.6g
Oivariini, 80 normaalisuolainen45g324kcal0.5g0.5g36g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste150g541kcal43.6g2.6g42.1g0g
Rypsiöljy 15g133kcal0g0g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4416g3591kcal178.4g177.8g227.8g71.6g
Valittu annoskoko2208g1796kcal89.2g88.9g113.9g35.8g
Annoskoko puolitettuna1104g898kcal44.6g44.5g57g17.9g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130