Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 97g333kcal9.9g67.9g1.2g3.4g
Sokeri 42g172kcal0g42.3g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 25g174kcal0.2g0g19.6g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3.7g12kcal0.4g2.2g0.3g1g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.2g3.9kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen50g16kcal1.6g2.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana444g1446kcal24.4g237g42.4g9.4g
Valittu annoskoko222g723kcal12.2g118.5g21.2g4.7g
Annoskoko puolitettuna111g361kcal6.1g59.3g10.6g2.4g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296780