Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g32g23kcal4.2g0.3g0.5g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g43g28kcal7.3g0g0.3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 21g71kcal0.4g0.6g7.5g0g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g8.6g2.7kcal0.1g0.6g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g15g4.2kcal0.1g0.9g0g0.4g
Kukkakaali 4.3g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Lanttu 6.4g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g1.3g9kcal0g0g1g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g1.6g6.1kcal0g1.5g0g0g
Valkoviini kuiva 11g7.3kcal0g0.1g0g0g
Kalaliemikuutio 1.2g3.6kcal0.1g0.4g0.2g0g
Tomaattipyree, Pirkka1.6g1.3kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana444g318kcal25g10.2g19g1.8g
Valittu annoskoko222g159kcal12.5g5.1g9.5g0.9g
Annoskoko puolitettuna111g80kcal6.3g2.6g4.8g0.5g
Arvot/100g100g72kcal5.6g2.3g4.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=249609