Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 146g111kcal2.7g22.6g0.3g1.5g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)24g37kcal2.4g2.7g1.7g0g
Sipuli 29g8.8kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)20g31kcal0.5g0.5g2.9g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.6g1.8kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 2.4g1.1kcal0.1g0.1g0g0g
Rypsiöljy 1g8.6kcal0g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana446g398kcal12.4g55g12g4.2g
Valittu annoskoko223g199kcal6.2g27.5g6g2.1g
Annoskoko puolitettuna112g100kcal3.1g13.8g3g1.1g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.3g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075