Lämmin perunasalaatti

1. Pese perunat hyvin ja keitä suolattomassa vedessä

2. Viipaloi (kevät) sipulit ja puolita kirsikkatomaatit.

Revi rucola ja jääsalaatti laakealle vadille ja levitä tomaatit ja sipulit salaatille.

3. Sekoita kastikkeen ainekset (öljy, viinietikka, sinappi, sokeri, mustapippuri) kulhossa.

4. Leikkaa perunat puoliksi tai lohkoiksi ja pyörittele kastikkeessa

5. Levitä perunat salaatille.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

B2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaton 150g83kcal2.4g19.8g0.3g1.3g
Sipuli (kuorittu)16g4.3kcal0.2g0.8g0g0.3g
Rucola-ruukkusalaatti (Pirkka), annos 50g9g2.3kcal0g0g0g0g
Jääsalaatti ruukussa, Pirkka3.8g0.4kcal0g0g0g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen28g5.6kcal0.2g1.1g0.1g0.4g
Dijonsinappi, Maille, Original1.9g1.3kcal0.1g0.2g0.1g0.1g
Rypsiöljy 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Viinietikka 5.6g1.2kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.8g3kcal0g0.8g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana447g335kcal5.8g45.6g16g4.2g
Valittu annoskoko224g168kcal2.9g22.8g8g2.1g
Annoskoko puolitettuna112g84kcal1.5g11.4g4g1.1g
Arvot/100g100g75kcal1.3g10.2g3.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134848