Kikhernemuhennos

Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Zipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle151g196kcal9.8g30.1g4.5g7.5g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 45g12kcal0.2g0.6g0.3g0.8g
Oliiviöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Valkosipuli 5.3g5.7kcal0.4g0.9g0g0.1g
Chili paprika punainen17g6.8kcal0.3g1.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana447g540kcal21.4g66.2g20.8g16.8g
Valittu annoskoko224g270kcal10.7g33.1g10.4g8.4g
Annoskoko puolitettuna112g135kcal5.4g16.6g5.2g4.2g
Arvot/100g100g121kcal4.8g14.8g4.7g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=218503