Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi377g1697kcal24.5g226.2g79.2g11.7g
Voi 75g547kcal0.9g0.3g61.3g0g
Vadelma 452g186kcal4.5g18.5g3.6g16.7g
Sokeri 121g490kcal0g120.5g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g151g385kcal8.9g4.8g36g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 151g498kcal3g4.5g52.8g0g
Liivatelehti, gelatiini754g2632kcal645.5g0g0.8g0g
Vesi151g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4464g12867kcal1374.6g749.6g467.4g56.8g
Valittu annoskoko2232g6433kcal687.3g374.8g233.7g28.4g
Annoskoko puolitettuna1116g3217kcal343.7g187.4g116.9g14.2g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584