Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi146g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 44g17kcal0.2g3g0.2g1.1g
Sokeri 12g50kcal0g12.4g0g0g
Mannasuurimo 22g69kcal2.2g13.9g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana448g273kcal4.8g58.6g0.8g3.8g
Valittu annoskoko224g137kcal2.4g29.3g0.4g1.9g
Annoskoko puolitettuna112g68kcal1.2g14.7g0.2g1g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423