Paahtoleipä

Leiväntekoon kykenevä yleiskone on melkeinpä pakollinen tätä tehtäessä.

Punnitaan vehnäjauhot sekoituskulhoon.

Erotetaan keltuaiset valkuaisista.

Keltuaiset laitetaan jauhojen sekaan.

Hiiva liotetaan kädenlämpöiseen maitoon ja sen sekaan voi liottaa myös hunajan.

Neste laitetaan kulhoon ja vaivataan hiljaisimmalla teholla n. 8-9 minuuttia.

Tämän jälkeen lisätään huoneenlämpöinen voi muutamassa erässä.

Vasta lopuksi lisätään suola ja sekoitaan vain sen verran ettei sitko häviä (sitko muodostuu noin 5-10 minuutissa).

Leivo leivät valmiiksi vuokiin.

Annetaan kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi (45-60min).

Uuni lämmitetään n. 230 asteeseen, jos käytät kiertoilmauunia, lämpöä kannattaa vähentää hieman.

Leivät voidellaan kananmunalla ja laitetaan pellille.

Viiden minuutin päästä lasketaan lämpöä hieman alle 200°C ja paistetaan kaikkiaan 35-40 minuuttia.

Tavallisella vuokaleipävuoalla paistettaessa leivät otetaan noin 5 minuuttia ennen loppua pois uunista, kumotaan pois vuoasta ja jatketaan paistamista ilman vuokaa, kunnes kaunis väri saadaan myös vuokaa vasten olleille pinnoille.

Silikonivuoilla tätä ei välttämättä tarvitse tehdä koska myös muut pinnat saavat väriä vuoasta huolimatta.

Leipä säilyy hyvin ja sen voi myös pakastaa.

Tästä reseptistä tulee kaksi leipää.

Ainemäärät puolittamalla saa yhden leivän.

Kananmunien määrä on tässä reseptissä 3 kpl mutta puolitettuun voi laittaa 2 kpl, koska määrä ei muutu kovinkaan paljon.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 56 grammaa

Aporma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1211g4155kcal123.4g847.6g14.5g42.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen673g222kcal22.2g33g0g0g
Hunaja 40g133kcal0.2g32.6g0g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 81g230kcal12.5g0.2g20.2g0g
Hiiva, 50g67g41kcal8.8g0.7g0.3g0g
Suola, annos 3g34g0kcal0g0g0g0g
Voi 135g976kcal1.6g0.5g109.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4480g11513kcal337.4g1829.2g288.8g84.8g
Valittu annoskoko2240g5757kcal168.7g914.6g144.4g42.4g
Annoskoko puolitettuna1120g2878kcal84.4g457.3g72.2g21.2g
Arvot/100g100g257kcal7.5g40.8g6.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=396532