Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g131g31kcal2.4g3.9g0.7g2.5g
Sipuli 44g13kcal0.5g2.1g0.1g0.7g
Voi, 1 tl, 5 g6.5g48kcal0.1g0.1g5.2g0g
Valkosipuli 4.4g4.7kcal0.3g0.7g0g0.1g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g33g69kcal7.5g0g4.3g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)7.5g12kcal0.2g0.2g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana451g356kcal22g14g22.8g6.6g
Valittu annoskoko226g178kcal11g7g11.4g3.3g
Annoskoko puolitettuna113g89kcal5.5g3.5g5.7g1.7g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135573